Valóban nincs ennél több?

Jó hír az indiánoknak

A misszionárius bozótvágó késsel (machetével) a kezében tört utat a dzsungelen át, míg végül elérte az indiánok faluját. A törzsfőnök barátságosan üdvözölte. Nemsokára odagyűlt az egész falu.
A misszionárius boldogan kezdte beszédét: – Isten küldött hozzátok, hogy megtudjátok, hogyan juthat az ember a Mennybe!
A törzsfőnök örült, hogy hallhatja ezt az örömhírt. Felállt, odavitt valamit, és így szólt: – Törzsfőnök odaadja Istennek íját és nyilát.– Aztán tovább figyelt.
A misszionárius pedig tovább beszélt: – Isten szeret titeket, és azt akarja, hogy jöjjetek Őhozzá. De Isten szent, vagyis bűntelen, ezért a ti bűneitek elzárják előletek a Hozzá vezető utat. Bűnösök nem juthatnak a Mennybe.
Ezt hallva az indiánok elszomorodtak; loptak, hazudtak és gyilkoltak is már, és most nagyon szégyellték magukat.

– Ne bánkódjatok! – szólt a misszionárius. – Isten szeret titeket, és kész megbocsátani minden bűnötöket.
Amikor a törzsfőnök ezt meghallotta, boldogan felállt, elment, és egy gyönyörű, tarka szőnyeggel tért vissza.
– Indián főnök boldog, hogy Isten szereti, ezért odaadja Neki szőnyegét. – Aztán tovább figyelt a misszionárius szavaira.
– Isten elküldte a világba az Ő egyetlen Fiát, hogy fizesse meg a büntetést az emberek bűneiért. Ilyen nagy dolgot tett értünk Isten!
A törzsfőnök levezette a misszionáriust a folyóhoz, hogy odaadhassa Istennek a legdrágább kincsét.
– Törzsfőnök oda akarja adni Istennek csónakját. Ennél többet már nem tud Istennek adni.
– Valóban nincs ennél több? – kérdezte a misszionárius.
A misszionárius így folytatta: – Jézus, Isten Fia az életét adta a kereszten a ti bűneitekért. Szeret titeket! Higgyetek Benne, és Ő megbocsátja minden bűnötöket, és egyszer majd bemehettek a Mennybe.
A törzsfőnök arca ragyogott az örömtől: – Ó, most már tudom, mit adhat indián főnök még Istennek: bizalmát. Törzsfőnök hiszi, hogy Jézus meghalt érte. Ezért törzsfőnök mostantól engedelmeskedik Jézusnak. Mostantól első helyre teszi Jézust mindenben.
Te is szeretnél boldog lenni? Kövesd te is a törzsfőnök példáját! Higgy az Úr Jézusban, és tedd Őt az első helyre mindenben!
;
  
  
  

Vissza az elejére

Tovább..